Τρίτο depate Ομπάμα - Ρόμνεϊ με θέμα την εξωτερική πολιτική

Δύο θέματα αναμένεται να κυριαρχήσουν στην τηλεμαχία Ομπάμα - Ρόμνεϊ που θα διεξαχθεί στο πανεπιστήμιο Lynn, στην Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα. Αυτά είναι το μεσανατολικό και η τρομοκρατία.

"Τελικά, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θέλουν να γνωρίζουν ποιος υποψήφιος θα τους εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Οι ψηφοφόροι θα παρακολουθήσουν το Ρόμνι και τον Ομπάμα να ανταλλάσσουν 'χτυπήματα' για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής και στη συνέχεια θα επιλέξουν τον νικητή απαντώντας στο ερώτημα: «Σε έναν κόσμο που απειλείται, ποιος είναι ο κατάλληλος;», λένε πολιτικοί αναλυτές.

Οι δυο προηγούμενες τηλεοπτικές αναμετρήσεις αποδείχτηκαν ζωτικής σημασίας για το πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κρίνουν τους υποψήφιους και ο Ρόμνι ενισχύθηκε πολύ στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ για το οποίο ο Ομπάμα αστειεύτηκε για την «χλιαρή» εμφάνισή του κάνοντας λόγο για έναν «ωραίο υπνάκο που πήρε στο πρώτο ντιμπέιτ». Αμφότεροι οι υποψήφιοι έγιναν πιο μαχητικοί στη δεύτερη τηλεμαχία, όπου ο Ομπάμα κέρδισε με διαφορά.

Στις ΗΠΑ η τηλεοπτική δημοκρατία δεν... αστειεύεται! Γι αυτό και σήμερα ο Ομπάμα (ώρα 4 το πρωί της Τρίτης) μάλλον δεν θα πάρει έναν... υπνάκο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης