Το Σ.Α. του ΟΗΕ καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι κατά του Ριάντ

Τις πολλαπλές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους των σιιτών ανταρτών Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε την Τετάρτη «με τον πλέον έντονο τρόπο» το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας ότι οι ενέργειες αυτές εγείρουν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας -το βασίλειο τέθηκε επικεφαλής μιας συμμαχίας σουνιτικών κρατών η οποία επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015- ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν την Κυριακή επτά βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι θεωρούμενοι ως προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι.

Από αυτούς, οι τρεις είχαν στόχο το Ριάντ, τη σαουδαραβική πρωτεύουσα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν συντρίμμια ενός πυραύλου κατέπεσαν στο σπίτι όπου έμενε.

Τα κράτη-μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για «τη διακηρυγμένη πρόθεση των Χούθι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας» και «άλλων κρατών της περιοχής», ανέφερε το ψήφισμα του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας παράλληλα προέτρεψε σε διάλογο για να υπάρξει πολιτική διευθέτηση και να τερματιστεί ο πόλεμος στην Υεμένη. Ακόμη καταδίκασε τις «παραβιάσεις» του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στην Υεμένη, χωρίς να διευκρινίζει ποιος διαπράττει αυτές τις παραβιάσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης