Τουρκία: Στους 35 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό της Παρασκευής στην Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να συνταράσσεται από συνεχείς μετασεισμούς.

Οι τελευταίοι έχουν υπερβεί τους 700, την ώρα που τα μέλη των ομάδων διάσωσης εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει ζωντανούς 45 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μία μητέρα με τη νεογέννητη κόρη της. Το έργο τους δυσκολεύει, αλλά δεν σταματά την νύχτα, όταν το θερμόμετρο δείχνει υπό το μηδέν.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) oι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία της επαρχίας Ελαζίγ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 31 άνθρωποι.

Τέσσερις νεκρούς μετράει και η γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες δε ξεπερνούν τους 1.600.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ.

Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης