Σύγχρονος εργασιακός παράδεισος είναι η Ελβετία

Η Ελβετία είναι μακρά η πρώτη χώρα που προτιμούν στελέχε από όλο τον κόσμο για να εργαστούν. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC, ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών ενός εργαζομένου στην Ελβετία είναι σχεδόν διπλάσιος από τον ετήσιο μέσον όρο παγκοσμίως, ενώ και οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελβετία θεωρούνται εξαιρετικές.

Παραδείγαμτα: Ξένοι που εργάζονται ως στελέχη στον τραπεζικό όμιλο UBS, στη φαρμακοβιομηχανία Novartis και στον οίκο εμπορίας πρώτων υλών Glencore εισπράττουν κατά μέσον όρο 188.275 δολάρια ετησίως, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος διαμορφώνεται σε 97.000 δολάρια.

Η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Κίνα και οι ΗΠΑ αποτελούν την πρώτη πεντάδα με κριτήριο το ύψος του μισθού.

Οσον αφορά το επίπεδο επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ισορροπημένης ζωής, στους δέκα καλύτερους προορισμούς για ξένους εργαζομένους στην πρώτη θέση συναντάμε την Ελβετία, στη δεύτερη τη Γερμανία, στην τρίτη τη Σουηδία, στην τέταρτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πέμπτη τη Νορβηγία, στην έκτη τη Σιγκαπούρη και έπονται η Αυστρία, το Χονγκ Κονγκ, η Βρετανία και το Μπαχρέιν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης