Σταματούν οι εκδόσεις ξένων τίτλων στην Τουρκία λόγω... λίρας

Κατανόηση των διεθνών πελατών και συνεργατών τους, ανάμεσά τους και ελληνικών εκδοτικών οίκων, ζητεί η Νερμίν Μολάογλου, ιδρύτρια του λογοτεχνικού πρακτορείου Kalem Agency στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τη σφοδρή πτώση του τουρκικού νομίσματος που δεν άφησε ανεπηρέαστη την εκδοτική αγορά.

Στην επιστολή που απέστειλε το πρακτορείο στους εκδοτικούς οίκους πριν από μερικές ημέρες, η κυρία Μολάογλου περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της γειτονικής χώρας τονίζοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί «απελπισμένα» να σταματήσει την κάθετη πτώση. «Αν και η κυβέρνηση λέει το ακριβώς αντίθετο, θα σας πω την αλήθεια, είμαστε στο μέσον μιας οικονομικής κρίσης», σημειώνει.

Το πρακτορείο εκπροσωπεί διεθνείς τίτλους και συγγραφείς στην Τουρκία, αλλά είναι υποχρεωμένο, όπως επισημαίνει, «να στηρίξουμε τους Τούρκους εκδότες», προκειμένου να επιβιώσουν της κρίσης «με μερικές “γρατζουνιές”». Η κ. Μολάογλου επισημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναβολές στις πληρωμές δικαιωμάτων εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης