Σοκ στις ΗΠΑ: Άλλοι 6,65 εκατ. πολίτες έκαναν αίτηση για το επίδομα της ανεργίας - Η ανεργία μπορεί να φτάσει το 32% σύμφωνα με μελέτη

Πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς επεκτάθηκαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε 6,65 εκατ. την περασμένη εβδομάδα από 3,3 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.

Προσθέστε στα παραπάνω την πρόβλεψη σοκ για την αμερικανική οικονομία ότι ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ μπορεί να «κτυπήσει» ακόμη και το 32%, από το 3,6% που είναι σήμερα, αφήνοντας έως και 49 εκατ. ανθρώπους χωρίς δουλειά!

Την οικονομική έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα το St. Louis Fed και δημοσιεύτηκε σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ. Το σενάριο είναι καταστροφικό, αν το συνδυάσουμε με τις μελέτες που κάνουν λόγο για εκατομμύρια ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ και το λιγότερο 100.000 και πλέον νεκρούς, κάτι που ειπώθηκε και από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα όχι τυχαία, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης