Πώς η καταιγίδα Κιάρα βοήθησε ένα αεροπλάνο να κάνει επίδοση ρεκόρ

Μπορεί η κακοκαιρία Κιάρα να έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων κυρίως στη βόρεια και βορειοδυτική Ευρώπη, ωστόσο συνέβαλε και στην κατάληψη ενός ρεκόρ.

Σύμφωνα με ειδικούς, τους οποίους επικαλείται το BBC, μια πτήση της British Airways πραγματοποίησε το ταχύτερο ταξίδι με μη υπερηχητικό αεροσκάφος από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Ένα Boeing 747-436 της βρετανικής εταιρείας, άγγιξε την ταχύτητα των 1.327 χλμ. την ώρα καθώς εισήλθε σε έναν αεροχείμαρρο (jet stream), δηλαδή ένα ρεύμα ισχυρών ανέμων, τους οποίους επιτάχυνε η καταιγίδα Κιάρα.

Σαν αποτέλεσμα, η τεσσάρων ωρών και 56 λεπτών πτήση έφθασε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 80 λεπτά νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, το πρωί της Κυριακής.

Κατά το Flightradar24, η πτήση κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των πέντε ωρών και 13 λεπτών, το οποίο κατείχε η αεροπορική εταιρεία Norwegian.

Υπενθυμίζεται πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Κιάρα, είχαν κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας έως 130 χιλιόμετρα της ώρα.

Στη Γαλλία, συνολικά 43 περιφέρειες τέθηκαν σε «πορτοκαλί» συναγερμό, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα δάση, τις παραλίες και τη θάλασσα.

Τα περισσότερα προβλήματα, ωστόσο, καταγράφηκαν στη Βρετανία, όπου δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, όπως και δεκάδες δρομολόγια πλοίων και τρένων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης