Πρώτη εβδομάδα μόδας στο Παρίσι χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ

Στη σκιά του θανάτου του θρυλικού σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε η εβδομάδα μόδας του Παρισιού, που φιλοξενεί οίκους από όλον τον κόσμο.

Τον μαραθώνιο των 76 ντεφιλέ άνοιξε η βρετανική φίρμα Rokh, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στις 5 Μαρτίου -όταν και ολοκληρώνεται η εβδομάδα μόδας- με την επίδειξη από τον οίκο Chanel της τελευταίας συλλογής, κομμάτια της οποίας σχεδίασε ο Καρλ Λάγκερφελντ.

Ο 85χρονος Λάγκερφελντ εισήχθη την περασμένη εβδομάδα σε  νοσοκομείο, καθώς τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ωστόσο άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι στιγμής, ο οίκος Chanel δεν έχει αποκαλύψει εάν η επίδειξη της 5ης Μαρτίου θα περιλαμβάνει κάποιον φόρο τιμής στον Λάγκερφελντ, ο οποίος για πολλά χρόνια σχεδίαζε εντυπωσιακά ντεφιλέ.

Μετά τον θάνατό του, το ενδιαφέρον για την αγορά δημιουργιών του εντάθηκε, δικαιώνοντας όσους μιλούν για διαρκή επιρροή του.  

Το ντεφιλέ της 5ης Μαρτίου θα σηματοδοτήσει την άφιξη στα ηνία του οίκου της Βιρζινί Βιάρ, την οποία ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίαζε ως «το δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης