Περού: Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι - Τουλάχιστον 44 νεκροί

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Περού την Τετάρτη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι.

Σύμφωνα με την εταιρεία Rey Latino, στην οποία ανήκει το λεωφορείο, στο όχημα επέβαιναν 45 επιβάτες, Ωστόσο όπως ανέφερε η αστυνομία, ο αριθμός τους προφανώς ήταν υψηλότερος, καθώς συχνά επιβιβάζονται στη διάρκεια δρομολογίων της περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Γουάλτερ Ορτίς, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αρεκίπα, 11 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε από τις αρχές.

Το δυστύχημα συνέβη περί τις 01:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας) σε μια στροφή στο 780ό χιλιόμετρο της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα, στο νότιο Περού.

Τα τροχαία είναι εξαιρετικά συχνά στο Περού, όπου πολλοί δρόμοι δεν θεωρούνται ασφαλείς, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσάλα με προορισμό την Αρεκίπα.

Ο πρόεδρος της χώρας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο στο Περού φέτος. Στις 2 Ιανουαρίου, λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό κι έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά από ύψος 100 μέτρων, στην περιοχή Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της Λίμας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης