Ο Πούτιν υιοθετεί σκληρή συμπεριφορά απέναντι στην αντιπολίτευση που διαδηλώνει

Βλαντιμίρ Πούτιν

Η αντιπολίτευση στην Ρωσία, αρχίζει νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Η σημερινή διαδήλωση στη Μόσχα είναι η πρώτη από την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Ανταποκριτές αναφέρουν ωστόσο ότι ο Πούτιν ακολουθεί μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην αντιπολίτευση. Ήδη οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες στα σπίτια των ηγετών της αντιπολίτευσης, χωρίς λόγο...


Ανάμεσα στους ακτιβιστές που υπέστησαν έρευνα ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ και ο ο Ίλια ΓιάσινΟι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι της Ξένια Σόμπτσακ, τηλεοπτικής περσόνα και κόρης του μέντορα του Βλ. Πούτιν που έχει στραφεί κατά του Ρώσου προέδρου. 

«Όρμησαν μέσα στις 8.00 το πρωί, δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να ντυθώ, λήστεψαν το διαμέρισμα, με εξευτέλισαν» ανέφερε η Ξ. Σόμπτσακ στον λογαριασμό της στο Twitter. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα επιστρέφαμε σε τέτοια καταπίεση σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.


Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν κληθεί από ομοσπονδιακούς ερευνητές να καταθέσουν μόλις μία ώρα πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων. Ανταποκριτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στην πορεία.

Μετά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αρχές, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,Βικτόρια Νούλαντ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για την παρενόχληση πολιτικών μορφών της ρωσικής αντιπολίτευσης την παραμονή των σχεδιαζόμενων κινητοποιήσεων στις 12 Ιουνίου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης