Ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να αφήσει ανεξέλεγκτο τον κορωνοϊό, μιλώντας για έναν νεκρό σε κάθε οικογένεια

Σφοδρή ανησυχία της για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, με το σκεπτικό ότι ο πληθυσμός θα αποκτήσει ανοσία, αν νοσήσει το 60% και πλέον: έτσι θα προφυλαχθεί από το δεύτερο μεγάλο επιδημικό κύμα που αναμένεται το φθινόπωρο.

Αυτό όμως, πέρα από τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα, σημαίνει θανατική καταδίκη για τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους.

Στο διάγγελμα του ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι πολλές οικογένειες θα χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα πριν από την ώρα τους αλλά, παρά το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε, έχει αποφασίσει να πάρει αυτό το ρίσκο.

Έτσι οι περισσότεροι Βρετανοί συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν χωρίς καμιά προφύλαξη, ακόμα και οι ηλικιωμένοι. Η μόνη τους αντίδραση μέχρι τώρα ήταν ότι άδειασαν τα σούπερ μάρκετ.

Τα θέατρα, τα μπαρ και τα καφέ είναι γεμάτα, ελάχιστοι λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα ατομικής υγιεινής, μπαίνεις στο μετρό και συνειδητοποιείς ότι κάθε βαγόνι είναι υγιειονομική βόμβα, οι προσκλήσεις για πάρτι συνεχίζονται.

Ο Δημήτρης Σύλλας που εργάζεται στη Βρετανάι τα περιγράφει σωστά: "... Έχω τρομάξει με τον κυνισμό των Βρετανών και της κουλτούρας τους. Δεν έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. Είναι σαν να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη.

Σαν να λένε: “Εμείς είμαστε διαφορετικοί, ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε, πάμε αντίθετα στο ρεύμα», συνεχίζει ο κ. Σκύλλας. «Αποφάσισα, λοιπόν, να γυρίσω στην πατρίδα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν ήθελα να γίνω πειραματόζωο στα χέρια μιας κυβέρνησης που πάει κόντρα σε όλο τον κόσμο...»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης