Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφόνησε τον αδερφό του;

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του από το 2011, το έτος που ανήλθε στην εξουσία, και οι εκτελεστές του είχαν προσπαθήσει πάνω από μια φορές να βγάλουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ από τη μέση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε στείλει τον Απρίλιο του 2012 μια επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας να λυπηθεί εκείνον και την οικογένειά του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δεν είχε ζητήσει ποτέ άσυλο ούτε είχε επιχειρήσει να αυτομολήσει στο Νότια Κορέα, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως ο ετεροθαλής αδερφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη δεν αποτελούσε κίνδυνο για την εξουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού δεν διέθετε την απαραίτητη στήριξη, ούτε από το εξωτερικό της χώρας αλλά ούτε και από το εσωτερικό.

Ο αδερφός του Κιμ Ουν δολοφονήθηκε την Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Η Β. Κορέα ζήτησε να τους παραδοθεί αμέσως το πτώμα του 46χρονου Ναμ, όπως οι αρχές της Μαλαισίας απέρριψαν το αίτημα, σύμφωνα με πηγές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης