Ο Άσαντ θα διασώσει την παγκόσμια αξιοπρέπεια; Μόνο αυτός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν

Ότι δεν κάνουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, το κάνει ο Άσαντ. Ο συριακός στρατός εισέρχεται στην πόλη Μάνμπιτζ στη βορειοανατολική Συρία, μεταδίδουν δημόσια συριακά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο στρατιωτικής ανάπτυξης για να αντικρούσει την τουρκική επίθεση.

Πάντως, από την άλλη πλευρά, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στην πόλη έχουν αρχίσει να προελαύνουν οι τουρκικές δυνάμεις. Επιπλέον ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από την επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για τη Μάνμπιτζ και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες, έπειτα από την αποτυχία μιας συμφωνίας με την Ουάσινγκτον πέρυσι που προέβλεπε την αποχώρηση των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Οι Τούρκοι έχουν ήδη θύματα. Πέντε μέρες μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, 18 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και σχεδόν 200 έχουν τραυματιστεί από περισσότερα από 700 βλήματα όλμου που εκτόξευσαν οι κουρδικές δυνάμεις.

* Την ιδια ώρα οι ΗΠΑ γελοιοποιούνται με τον τραικό Τραμπ να παρακάμπτει θεσμούς και λογική και να την διασύρει ενω η ΕΕ υποκρίνεται ότι παίρνει μέτρα κατά της Τουρκίας βγάζοντας μόνο ανακοινώσεις που οι Τούρκοι τις αντιμετωπίζουν με χλεύη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης