Ουκρανία: Η εισαγγελία δεν έχει αποδείξεις εναντίον του γιου του Μπάιντεν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο γιος του Τζο Μπάιντεν διέπραξε κάποιο αδίκημα και ουδείς ξένος δικηγόρος ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του, τόνισε σήμερα γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Ρουσλάν Ριαμποσάπκα.

Ο Ριαμποσάπκα ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση τον Αύγουστο και ανακοίνωσε ότι το γραφείο επανεξετάζει τις ποινικές υποθέσεις τις οποίες είχε ανοίξει ο προκάτοχός του, περιλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με τον ενεργειακό όμιλο Burisma, με τον οποίο κάποτε συνδεόταν ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ.  

Οι φάκελοι αυτοί δεν φαίνεται να αφορούν ωστόσο τον γιο του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός εισαγγελέας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι πίεσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα για τους Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας στις 25 Ιουλίου.

Για τον ρόλο του και κυρίως κατά πόσο έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για προσωπικό πολιτικό όφελος, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έχει εκκινήσει έρευνα με σκοπό την παραπομπή του.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη διαδικασία παραπομπής του σαν ενοχλητική συνέχεια στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016 και τον ρόλο της εκστρατευτικής ομάδας του σε αυτήν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης