Οι Βρετανοί βλέπουν τη χώρα τους να μην έχει πια παγκόσμιο ρόλο

Η άποψη ότι η Βρετανία είναι μια θετική παγκόσμια δύναμη, έχει καταρρεύσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση εντός της Βρετανίας, με λιγότερους από τους μισούς Βρετανούς να πιστεύουν πλέον ότι η χώρα τους έχει θετική επίδραση στον πλανήτη. Προφανης αιτία το Brexit.

Λίγο λιγότεροι από τους μισούς (49%) Βρετανούς πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι θετική παγκόσμια δύναμη, ποσοστό που εκφράζει μείωση 10% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Αν και το 41% των Βρετανών δηλώνουν ότι η χώρα τους θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις, το ποσοστό που πιστεύει ότι η χώρα τους θα πρέπει να σταματήσει να υποδύεται τη σημαντική δύναμη έχει ανέβει κατά πέντε μονάδες σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στο 38%.

Ο Πολ Άνταμσον, επικεφαλής του EU-UK forum δήλωσε: «Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύουν ότι είναι σημαντικό για τη Βρετανία να διατηρήσει στενές σχέσεις με την ΕΕ παρά το Brexit και μόνο μια μειοψηφία θέλει να δει τη Βρετανία να περιορίζει τον παγκόσμιο ρόλο της».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης