Οι Αλβανοί των Σκοπίων ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων

Το σχέδιο να ενώσει τους πάντες υπό την ανύπαρκτη εθνικότητα των... Μακεδόνων (άρα να είνια και ψηφοφότοι του) απέτυχε παρά τα αγάλαμτα και τις λεκτικές κορώνες.

Ο Γκρουέφσκι έχει οδηγήσει στα Σκόπια σε βαθιά κρίση αφού τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν, πρόωρα, με σκοπό να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που την ταλάνιζε τα δύο τελευταία χρόνια, κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκροτηθεί. Και δεν μπορεί γιατί ενω υπάρχει ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, δεν της δίνουν... εντολή!

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής Γκιόργκι Ιβανόφ αρνείται επίμονα να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και αλβανικών κομμάτων, που συγκροτούν κυβερνητική πλειοψηφία με το επιχείρημα ότι η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο έχουν συμφωνήσει οδηγεί στην καντονοποίηση του κράτους και μακροπρόθεσμα στην «αλβανοποίησή» του. (ποιοι Μακεδόνες ε;).

Έτσι η υπάρχουσα υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν λαμβάνει -ούτε νομιμοποιείται πολιτικά να το κάνει- αποφάσεις για σημαντικά θέματα, η Βουλή που προέκυψε από την κάλπη δεν έχει αποκτήσει ακόμα πρόεδρο, η οικονομία βυθίζεται ενώ το διεθνοτικό χάσμα γίνεται όλο και πιο βαθύ.

Στο μεταξύ, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα δημοτικές εκλογές, πλην όμως η Βουλή, η οποία μπορεί να τις προκηρύξει, να τις οργανώσει ή να τις μεταθέσει, αδυνατεί να εκλέξει πρόεδρο και να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Έτσι υπάρχει κίνδυνος να λήξει η θητεία των δημάρχων και εκτός από την απουσία κυβέρνησης να μείνουν δίχως διοίκηση και οι δήμοι και να καταρρεύσει έτσι όλο το σύστημα εξουσίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης