Νέες αποδείξεις για ανάμειξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πολιτική της Ουκρανίας

Νέες αποδείξεις σχετικά με τις εξωτερικές προσπάθειες ανάμειξης στα πολιτικά πράγματα της Ουκρανίας προκύπτουν καθώς προχωρά η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατάθεση της Καθρίν Κροφτ, ειδική σε θέμετα της Ουκρανίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ρόμπερτ Λίβινγκστον, Ρεπουμπλικανός πρώην μέλος του Κογκρέσου, επανειλημμένα καλούσε να ανακληθεί η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακάλεσε τη Γιοβάνοβιτς ξαφνικά τον Μάιο, έπειτα από πιέσεις και του προσωπικού δικηγόρου του Ρούντι Τζουλιάνι, να της προσάψουν μη βάσιμες καταγγελίες για απιστία και άλλα αδικήματα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Τζον Σάλιβαν, ο προταθείς από τον Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Τζουλιάνι ενεπλάκη στην εκστρατεία κατά της Γιοβάνοβιτς.

Ο Σάλιβαν «δεν γνωρίζει γιατί μιλάει και δεν θα έπρεπε να κάνει εσφαλμένες εικασίες. Πρόκειται για μία οργανωμένη προσπάθεια παρενόχλησης και παρεμπόδισης μου, για τον ρόλο μου ως δικηγόρου του προέδρου Τραμπ», απάντησε μέσω Twitter ο Τζουλιάνι.

Στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, εκλήθη επίσης να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Δημοσίευμα της «Guardian» επίσης αναφέρει ότι ο ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για ρωσικές υποθέσεις θα απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του, όπως ανακοινώθηκε μία ημέρα προτού καταθέσει στο Κογκρέσο.

Ο Τιμ Μόρισον θεωρείται μάρτυρας-κλειδί για το βασικό ερώτημα στην έρευνα, εάν ο Τραμπ έκανε κατάχρηση της εξουσίας του, προκειμένου να πείσει την ουκρανική κυβέρνηση να διεξαγάγει μία έρευνα η οποία θα έβλαπτε τους πολιτικούς του αντιπάλους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης