Νέα δικαστική απόφαση επιτρέπει την πρόσβαση του Κογκρέσου στα οικονομικά αρχεία του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, τρία παιδιά του και ο Οργανισμός Τραμπ έχασαν χθες μία ακόμη προσπάθειά τους να εμποδίσουν την πρόσβαση σε οικονομικά αρχεία τους (στις τράπεζες Deutsche Bank και Capital One), στο πλαίσιο της έρευνας των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.  

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Εντγκάρντο Ράμος στη Νέα Υόρκη έκρινε ότι το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί στοιχεία, ανοίγοντας τον δρόμο στις τράπεζες να συμμορφωθούν με την κλήτευση την οποία έλαβαν από δύο επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Απρίλιο.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική απόφαση που στρέφεται ενάντια στις επιδιώξεις του Τραμπ μέσα σε ένα τριήμερο. Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς και τους απείλησε ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί τους στο Κογκρέσο εάν δεν αποσύρουν την έρευνα.

Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις κλήσεις που έχουν εκδώσει οι Δημοκρατικοί για την παράδοση πληροφοριών και στοιχείων, ενώ έχει εμποδίσει και πρώην συνεργάτες του Τραμπ να καταθέσουν σε επιτροπές του Κογκρέσου, αλλά και να παραδώσουν πληροφορίες και στοιχεία, που τους έχουν ζητήσει οι Δημοκρατικοί.

Οι δύο επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητούν πρόσβαση στα οικονομικά αρχεία του Αμερικανού προέδρου, προκειμένου να εξετάσουν την πολιτική των τραπεζών απέναντί του, καθώς και την ενδεχόμενη ανάμειξη ξένων κυβερνήσεων.

Οι δικηγόροι του Τραμπ επιμένουν από την πλευρά τους ότι πρόκειται για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της οικογένειας.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης