Λονδίνο: Δυσφορία για αμερικανικές διαρροές σχετικά με την επίθεση

Το ζήτημα των διαρροών στοχείων που προήλθαν από Αμερικανούς αξιωματούχους για την επίθεση στο Μάντσεστερ, προτίθεται να θέσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian.

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση είναι «έξαλλη» με τις διαρροές. Την ίδια ώρα, το BBC μεταδίδει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διέκοψε την κοινοποίηση στοιχείων της έρευνας στις ΗΠΑ. 

Οι βρετανικές αρχές εξοργίστηκαν λόγω της δημοσίευσης φωτογραφιών με τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού στους New York Times. Επίσης, το όνομα του δράστη είχε διαρρεύσει πρώτα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, 24 ώρες μετά το χτύπημα στο Manchester Arena.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «αυτές οι εικόνες που προέρχονται από το εσωτερικό του αμερικανικού συστήματος είναι σαφώς οδυνηρές για τα θύματα, τις οικογένειές τους και το κοινό» και πρόσθεσε ότι εχουν διατυπωθεί διαμαρτυρίες σε κάθε επίπεδο, καθώς το θέμα «είναι απαράδεκτο».

«Εκτιμούμε βαθιά τις στενές σχέσεις που διατηρούμε με τους εταίρους μας των υπηρεσιών pληροφοριών και ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους οποίους μοιραζόμαστε ευαίσθητες πληροφορίες, όμως όταν αυτή η εμπιστοσύνη διαρρηγνύεται, υπονομεύονται οι σχέσεις αυτές και πλήττονται οι έρευνές μας», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι άμεσα υπεύθυνος για τις διαρροές. Αλλά η Μέι θα θέσει το θέμα στον ίδιο κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης