Κινδύνευσε από τρομοκρατική ενέργεια η Eurovizion. Υπήρξαν και νεκροί

Μπακού

Ομάδα τρομοκρατών επρόκειτο να πραγματοποιήσει  επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός της Eurovision, καθώς και επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας», υποστηριξε το υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα διευκρίνησε ότι στην προσπάθεια αποσόβησης αυτών των ενεργειών αρκετοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν!

Μέλη της ομάδας «είχαν εισιτήρια για τη Eurovision ώστε να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στο Crystal Hall του Μπακού», όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός, διευκρίνισε πηγή του υπουργείου. Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τα μέλη της ομάδας στη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας, πρόσθεσε το υπουργείο χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι συλλήψεις.

«Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους», εξήγησε επίσης το υπουργείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης