Ινδία: Ο κυκλώνας Φάνι πλήττει τις ανατολικές ακτές - Ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συνολικά εγκαταλείψει τις εστίες τους με κάθε μέσον, ενώ ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι πλήττει ήδη τις ανατολικές ακτές της Ινδίας.

Ισχυρές βρoχοπτώσεις έχουν ξεκινήσει στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, ενώ η τουριστική πόλη Πούρι και οι γειτονικές περιοχές πλήττονται από ισχυρούς ανέμους έντασης 175 χλμ./ώρα. Για την ώρα ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με τις αρχές.

Αρκετές περιοχές έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της νεροποντής και δεκάδες αναφορές κάνουν λόγο για δέντρα ξεριζωμένα και κατεστραμμένες στέγες.

Σχολεία, κολέγια, αλλά και το αεροδρόμιο της Οντίσα παραμένουν κλειστά. Κλειστό αποφάσισαν να κρατήσουν επίσης οι αρχές και το αεροδρόμιο στη δυτική Βεγγάλη.

Η περίοδος των κυκλώνων μπορεί να κρατήσει στην Ινδία από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, με ισχυρές καταιγίδες και στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

Τα νέα τεχνολογικά μέσα έχουν δώσει στους μετεωρολόγους τη δυνατότητα να προβλέπουν με ακρίβεια τα φαινόμενα και οι αρχές μπορούν πλέον να προετοιμάζονται καλύτερα.

Ανάλογης έντασης κυκλώνας είχε πλήξει το 1999 τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες, με αποτέλεσμα 10.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τότε. Η έγκαιρη εκκένωση, το 2013, όμως είχε σώσει χιλιάδες ανθρώπους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης