Ινδία: Η Καλκούτα μετρά της πληγές της μετά τον κυκλώνα Αμφάν

Τεράστια καταστροφή, «μεγαλύτερη και από τον Covid-19», σύμφωνα με αξιωματούχο της Δυτικής Βεγγάλης, προκάλεσε ο κυκλώνας Αμφάν, ο οποίος έπληξε χθες την ανατολική Ινδία και το Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τεράστιες ζημιές να καταγραφούν στην Καλκούτα.  

Η Καλκούτα είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, όπου έχουν καταγραφεί 3.103 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Πολλοί από τους κατοίκους δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στις τηλεπικοινωνίες.

«Περιοχές καταστράφηκαν η μία μετά την άλλη. Σήμερα θυμίζει εικόνα πολέμου», δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης μία κάτοικος της Καλκούτα.


VIA REUTERS/ANI
 

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, που έφταναν και τα 185 χιλιόμετρα την ώρα, και τα κύματα που προκάλεσε η καταιγίδα τα οποία έφταναν σε ύψος περίπου 5 μέτρων και πλημμύρισαν τις παράκτιες περιοχές.

Η ένταση του Αμφάν, που είχε χαρακτηριστεί υπερκυκλώνας, έχει μειωθεί, και καθώς κινείται προς το εσωτερικό του Μπανγκλαντές υποβαθμίστηκε σε κυκλωνική καταιγίδα από την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία. Αργότερα αναμένεται να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο σε τροπική ύφεση.

Οι αρχές στην Ινδία και το Μπανγκλαντές κατάφεραν να απομακρύνουν εγκαίρως περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης