Ιαπωνία: Διαμερίσματα για την αποφυγή… «κορωνο-διαζυγίων»

Μια διέξοδο στον φόβο που μπορεί να έχουν ορισμένα ζευγάρια, ότι η σχέση τους θα οδηγηθεί στο τέλος της λόγω της συνεχόμενης παραμονής τους στο σπίτι με το έτερον τους ήμισυ, υποστηρίζει πως παρέχει μια ιαπωνική εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η εταιρεία Kasoku νοικιάζει τα άδειά της διαμερίσματα σε αγχωμένα ζευγάρια που επιθυμούν να περάσουν λίγο χρόνο χωριστά, κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας. Καλεί, δε, τα αγχωμένα ζευγάρια να τη συμβουλευθούν προτού οδηγηθούν στον χωρισμό.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει κηρύξει κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε πολλές επαρχίες της χώρας. Αν και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση συστήνει τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά και την τηλε-εργασία να είναι πολύ διαδεδομένη.

Όπως δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κοζούκε Αμάνο, ήδη από τις 3 Απριλίου - όταν ξεκίνησε η σχετική καμπάνια – έχουν ήδη φιλοξενηθεί σε διαμερίσματα 20 πελάτες. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν και συνάντηση 30 λεπτών με δικηγόρο διαζυγίων.

Κατά τον κ. Αμάνο, μεταξύ των πελατών ήταν μία γυναίκα, η οποία ήθελε λίγο χρόνο με τον εαυτό της μετά από έναν καβγά με τον σύζυγό της, αλλά και μια μητέρα η οποία ήθελε να ξεκουραστεί, καθώς όλες τις τελευταίες ημέρες φρόντιζε στο σπίτι τα παιδιά και τον σύντροφό της.

«Δεν έχουμε σταθερά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα διαζύγια αυξάνονται, αλλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα ποσοστά διαζυγίων καταγράφουν άνοδο στην Κίνα και στη Ρωσία μετά από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, κάτι που μας οδήγησε να παρουσιάσουμε αυτήν την υπηρεσία», πρόσθεσε.

Μπορεί η εταιρεία να παρουσιάζει με χαριτωμένο τρόπο τις υπηρεσίες της, ωστόσο έχει προσελκύσει και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, όπως μία γυναίκα η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης