Η Πάτρα χωρίς «έξυπνες» στάσεις! 30 που δεν λειτουργούν και 90 που έρχονται

Δίχως έξυπνες στάσεις παραμένει τα τελευταία τρία και παραπάνω χρόνια η Πάτρα αφού οι 30 που έχουν μπει σε διάφορα σημεία της πόλης είναι με σβηστές πινακίδες εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι των δημοτικών υπηρεσιών της πόλης, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει οι έξυπνες στάσεις δεν έχουν συνδεθεί με το κεντρικό λογισμικό, έχουν πρόβλημα και έτσι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Είναι με σβηστές πινακίδες έτσι οι περισσότερες, με εξαίρεση δυο τρεις στο κέντρο που είναι μονίμως με την επιγραφή σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και κάτι μήνες. Παρόλα αυτά η Πάτρα μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αποκτήσει πάνω από 90 νέες έξυπνες στάσεις.

Οι 22 από αυτές είναι σε φάση υλοποίησης και προέρχονται μέσα από το έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του 2014 -2020. Είναι οι μπλε στύλοι που τελευταία υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης, περικυκλωμένοι από μπάζα.

Τα σημεία αυτά θα αποτελέσουν τις νέες έξυπνες στάσεις. Επιπλέον μέσα στα τρία έργα που σχετίζονται με το πρόγραμμα Smart Cities υπάρχει και μία ακόμα δράση που αφορά τις έξυπνες στάσεις.

Συγκεκριμένα η δράση αυτή αναφέρεται σε 70 έξυπνες στάσεις σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Το έργο αυτό βέβαια δεν έχει ακόμα υπογραφεί ωστόσο υπάρχει ανάδοχος, άρα σύντομα θα μπει στην τελική ευθεία.

Οπότε μέσα στους επόμενους μήνες η Πάτρα μπορεί να έχει 120 συνολικά έξυπνες στάσεις μαζί με τις 30 που υπάρχουν, αλλά είναι εκτός λειτουργίας. Αρκεί φυσικά να πάνε όλα καλά και οι νέες έξυπνες στάσεις να αποδειχθούν πιο έξυπνες από τις παλιές,  χωρίς προβλήματα,  ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή και οι παλιές θα λειτουργήσουν.