Θέρετρο στη Φινλανδία θα χρεώνει τη διαμονή με βάση «το αποτύπωμα άνθρακα»

Μία πρωτοτυπία εισάγεται σε μια πόλη στη Φινλανδία, 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι, σε ό,τι αφορά τη χρέωση της διαμονής.

Οι ταξιδιώτες στο νέο οικολογικό ξενοδοχείο Arctic Blue Resort στην πόλη Κοντιολάχτι θα πληρώνουν ανάλογα με «το αποτύπωμα άνθρακα» κατά την επίσκεψή τους.

Το ξενοδοχείο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2022, θα λειτουργεί με τιμές που βασίζονται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που σημαίνει ότι όσο μικρότερες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τόσο λιγότερο θα πληρώνουν οι πελάτες.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου οι οποίοι θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, θα κάνουν βιώσιμες επιλογές διατροφής και θα παρακολουθούν οικολογικές δραστηριότητες θα μπορούν να δουν το κόστος διαμονής τους μειωμένο κατά 50%.

Το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί από φυσικά υλικά, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα έχει δικό του χώρο επεξεργασίας νερού.

Κάθε ένα από τα δωμάτια του θέρετρου θα είναι μοναδικά διακοσμημένο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να κοιμηθούν κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης