Η θανατική ποινή πιθανότερη για τον μακελάρη του Πίτσμπουργκ

Εικοσιεννέα κακουργήματα απαγγέλθηκαν στον δράστη του μακελειού σε συναγωγή του Πίτσπουργκ. Ο Ρόμπερτ Μπάουερ άριστος χειριστής όπλων, άνοιξε πυρ αδιακρίτως και προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 6.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι με βάση το κατηγορητήριο, στον ένοπλο δράστη Ρόμπερτ Μπάουερ απαγγέλθηκαν 11 κατηγορίες για οπλοχρησία με σκοπό τη διάπραξη φόνου και 11 κατηγορίες για παρεμπόδιση της άσκησης του δικαιώματος του θρησκεύεσθαι με συνέπεια τον θάνατο των πιστών, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιο για τη δυτική περιφέρεια της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπου βρίσκεται η πόλη Πίτσμπουργκ.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ οι αρχές του Πίτσμπουργκ διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στον χώρο της συναγωγής, τελικά παραδόθηκε και βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ φέρεται να έχει τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν λευκό άνδρα, 46 ετών με μούσι, φώναζε πριν παραδοθεί ότι «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν θέλω να ζει κανείς απ αυτούς».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης