ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από την καταδίωξη του Μπαγκντάντι - Το Πεντάγωνο αναμένει αντίποινα

Αντίποινα στην αμερικανική επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αναμένει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι αφότου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα μέρος του βίντεο της αμερικανικής επιχείρησης.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα σύντομα ασπρόμαυρα πλάνα από αέρος όπου φαίνονται οι φιγούρες Αμερικανών στρατιωτών να πλησιάζουν το κτήριο όπου βρισκόταν ο Μπαγκντάντι.

Ο στρατηγός Κένεθ Μακίνζι δεν επιβαβαίωσε τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι τις τελευταίες ώρες πριν από τον θάνατό του ο Μπαγκντάντι ούρλιαζε και έκλαιγε.

Τόνισε ωστόσο ότι η έκρηξη σημειώθηκε αφότου είχαν απομακρυνθεί όλοι από την περιοχή. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο γιλέκο του.

Σύμφωνα με τον Μακίνζι, η σορός του Μπαγκντάντι, η οποία περισυνελέγη αφότου αυτοπυρπολήθηκε στο τούνελ μαζί με δύο παιδιά, ερίφθη στη θάλασσα. Και τα δύο παιδιά ήταν κάτω των 12 ετών.

Ο Μακίνζι υπογράμμισε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν τρέφουν αυταπάτες ότι εξουδετερώθηκε το Ισλαμικό Κράτος και πως αναμένουν αντίποινα από την οργάνωση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης