ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσέφυγε κατά της δημοσιοποίησης φορολογικών του στοιχείων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας του να μπλοκάρει δικαστική απόφαση με την οποία υποχρεώνεται μια λογιστική εταιρεία να παραδώσει παλαιότερα φορολογικά δεδομένα του, σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ στράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο αφού το Εφετείο της Περιφέρειας Κολούμπια έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι δεν θα αναθεωρήσει την απόφαση που έλαβε τον Οκτώβριο. Με την απόφαση εκείνη κρίθηκε ότι η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει το δικαίωμα να κλητεύσει τα φορολογικά αρχεία του προέδρου.

Οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου υποστηρίζουν ότι η κλήτευση ήταν παράνομη. Η συγκεκριμένη απόφαση, αν δεν αναιρεθεί, θα φέρει τους Δημοκρατικούς πιο κοντά στην έρευνα για το πως ο Ντόναλντ Τραμπ έφτιαξε την περιουσία του.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας το Κογκρέσο κλήτευσε τα προσωπικά αρχεία ενός εν ενεργεία προέδρου για την περιόδο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του» υποστήριξε ο Τζέι Σέκουλοου, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ.

«Και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, ένα δικαστήριο αποδέχθηκε κλήτευση από το Κογκρέσο προς τον πρόεδρο για προσωπικά του έγγραφα. Αυτές οι αποφάσεις είναι λανθασμένες και θα ανατραπούν» πρόσθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης