ΗΠΑ: Άλλοι δυο νεαροί δολοφονήθηκαν από αστυνομικούς

Στη φωτογραφία βλέπετε θύματα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που δεν τελειώνει με τίποτε. Αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο δύο άνδρες, έναν μαύρο έφηβο και έναν ισπανόφωνο, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι ο πρώτος είχε στην κατοχή του «ένα όπλο», ενώ ο δεύτερος μόνο ένα ψεύτικο πιστόλι, δύο θάνατοι που έχουν προκαλέσει νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας.

Μετά τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια ανέρχεται σε τρεις σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία «του όπλου που βρέθηκε» κοντά στον Καρνέλ Σνελ, 18 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε το Σάββατο στο νότιο τμήμα της πόλης.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο Σνελ τράπηκε σε φυγή. Την ώρα που τον κυνηγούσαν ο νεαρός στράφηκε προς το μέρος των αστυνομικών κρατώντας ένα όπλο και έτσι αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, επίσης στο νότιο τμήμα του Λος Άντζελες. Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν ισπανόφωνο που κρατούσε όπλο. Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, αυτός στράφηκε προς το μέρος τους κρατώντας κάτι που έμοιαζε με όπλο και τον σκότωσαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ένα ψεύτικο πιστόλι.

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν δεχθεί πυροβολισμούς από την αρχή της χρονιάς σε αυτές τις γειτονιές του Λος Άντζελες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης