Ερντογάν: Θα βαδίσουμε προς την Ράκα

Τούρκοι στρατιώτες και οι σύροι αντικαθεστωτικοί έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, και οι τουρκικές Αρχές θεωρούν πως η πόλη, η οποία ελέγχεται από την ISIS, πρόκειται να πέσει άμεσα.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν διαμήνυσε ότι ο τελικός στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία δεν είναι απλώς η ανακατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος αλλά η εκκαθάριση της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Ράκα, από τους τζιχαντιστές.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ

η Άγκυρα έχει ταχθεί υπέρ της εγκαθίδρυσης «ζώνης ασφαλείας» για τους αμάχους στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που θα έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές της ISIS και από τους Κούρδους μαχητές των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG).

Υποστηρίζει ΕΠΊΣΗς ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να δημιουργηθεί και μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην ίδια περιοχή.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι συζήτησε ξανά το θέμα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τα έργα υποδομών στη ζώνη αυτή, ώστε να σταματήσει η ροή προσφύγων από τη Συρία και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι Σύροι που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Η ζώνη αυτή φαντάζει λογική ωστόσο υποκρύπτει την απομόνωση των Κούρδων οι οποίοι σε αυτήν ακριβώς την περιοχή προσδοκούν να δημιουργήσουν μια κοινή έκταση (καντόνι) που θα ενώνεται με τα υπόλοιπα κουρδικά εδάφη μεταξύ Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης