Εκφορτώθηκαν στη Γάζα όλες οι προμήθειες από το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε από την Κύπρο

Περίπου 200 τόνοι τροφίμων εκφορτώθηκαν από το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε χθες Παρασκευή (15.3.2024) από την Κύπρο στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης των προμηθειών, είναι δυνατόν να αρχίσει η διανομή τους στον πληθυσμό, που μετά από πάνω από πέντε μήνες πολέμου, σύμφωνα με την ΜΚΟ World Central Kitchen.

«Εκφορτώθηκαν όλες οι προμήθειες και ετοιμάζονται προς διανομή στη Γάζα», ανέφερε η οργάνωση στο Γαλλικό Πρακτορείο, αν και δεν έδωσε διευκρινίσεις για το πότε ή πού θα διανεμηθεί η βοήθεια.

Οι προμήθειες αυτές, που είναι περίπου 200 τόνοι τροφίμων μεταφέρθηκαν από την Κύπρο με φορτηγίδα που ρυμουλκούσε το πλοίο της ισπανικής μκο Open Arms, που απέπλευσε την Τρίτη από το κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την World Central Kitchen, ταυτόχρονα, δεύτερο πλοίο με εκατοντάδες ακόμη τόνους τροφίμων ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Κύπρο, σε συνεργασία με την κυπριακή προεδρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε αυτό υπάρχουν και παλέτες με χουρμάδες, που έχουν πνευματική σημασία για την περίοδο του Ραμαζανιού.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης