Δώδεκα ανατινάξεις τζιχαντιστών στη Μοσούλη

Ξεκίνησε η προσπάθεια ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλη που εδώ και περίπου δύο χρόνια αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το ISIS απάντησε με 12 επιθέσεις αυτοκτονίας (!) μη έχοντας τον εξοπλισμό των αντιπάλων του.

«Η στιγμή της νίκης έφτασε και οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησαν. Σήμερα κηρύσσω την έναρξη αυτών των νικητήριων επιχειρήσεων για να απελευθερωθείτε από τη βία και την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αμπάντι.

Την ίδια ώρα, ο Στίβεν Ο' Μπράιεν, συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ανησυχία για τους αμάχους.

«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την ασφάλεια των περίπου 1,5 εκατ. πολιτών που ζουν στη Μοσούλη, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεαστούν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της πόλης από το ΙΚ. Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο να εγκλωβιστούν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά ή να τεθούν στο στόχαστρο ελεύθερων σκοπευτών. Δεκάδες χιλιάδες αγόρια, κορίτσια, γυναίκες και άνδρες μπορεί να τεθούν υπό καθεστώς ομηρίας ή να χρησιμοποιηθούν σαν ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε ο Ο’ Μπράιεν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης