Δυτική Όχθη: Νεαρός Παλαιστίνιος νεκρός στη διάρκεια επεισοδίων

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της παλαιστινιακής περιοχής.

Ο 20χρονος Σάμπα Νιντάλ Ομπέιντ τραυματίστηκε από σφαίρες στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, βόρεια της Ραμάλα και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε κοντινό νοσοκομείο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το χωριό Νάμπι Σάλεχ αποτελεί πεδίο συχνών διαδηλώσεων εναντίον της κατοχής της Δυτικής Όχθης από τον ισραηλινό στρατό. Οι κινητοποιήσεις αυτές συχνά καταλήγουν σε επεισόδια.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση των πληροφοριών για τον θάνατο ενός διαδηλωτή, αλλά δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο για μια «βίαιη διαδήλωση στη διάρκεια της οποίας δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες» εναντίον στρατιωτών. Η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι στρατιώτες έκαναν χρήση «κατασταλτικών μέσων», συμπεριλαμβανομένων πραγματικών πυρών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης