ΔΝΤ: Έρχεται και νεα διεθνής ύφεση πριν κοπάσει η πρώτη

Η παγκόσμια οικονομία απειλείται από μια δεύτερη ύφεση μόλις τρία χρόνια μετά την έξοδο από την προηγούμενη, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρόβλεψη του για την παγκόσμια οικονομία που δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα στο Τόκιο.

Ακόμη πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την οικονομία της Ευρωζώνης καθώς η ύφεση το 2012 προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη και η ανάκαμψη το 2013 εξαιρετικά ασθενική. Μάλιστα το Ταμείο προειδοποιεί ότι οι ζοφερές προβλέψεις του βασίζονται σε δύο επισφαλείς πολιτικές υποθέσεις: Η πρώτη είναι πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα καταφέρουν να προωθήσουν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αποφάσεις για την ανάσχεση της κρίσης δημοσίου χρέους και τη δημιουργία μιας δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης.

Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές θα συμφωνήσουν στον περιορισμό των συνδυασμένων μέτρων λιτότητας και αύξησης της φορολογίας που τίθενται αυτόματα σε ισχύ στις αρχές του 2013 και αν εφαρμοστούν θα βυθίσουν την αμερικανική οικονομία στην ύφεση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες απο την Καθημερινή

Δείτε επίσης