Γκρίσαμ : Οι δικαστές στις ΗΠΑ έχουν τρελαθεί (φυλακίζοντας... 2,2 εκατ. ανθρώπους)

Τάδε έφη Τζον Γκρίσαμ συγγραφέας προκαλώντας σάλο : "Δεν έχω καμία συμπάθεια για τους παιδόφιλους, Κλειδώστε τους μέσα! Αλλά είναι πολλοί από αυτούς τους άνδρες που δεν αξίζουν τόσο σκληρές ποινές φυλάκισης» είπε.

«Οι φυλακές μας γεμίζουν τώρα με ανθρώπους της ηλικίας μου. 60χρονους λευκούς άνδρες που ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν, που δεν θα άγγιζαν ποτέ ένα παιδί. Απλά μπήκαν στο διαδίκτυο και άρχισαν να σερφάρουν, ίσως να είχαν πιει πολύ και να πάτησαν τα λάθος κουμπιά, ξέφυγαν και μπήκαν σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας» πρόσθεσε, καταλήγοντας πως «τα τελευταία 30 χρόνια οι δικαστές στις ΗΠΑ έχουν τρελαθεί επειδή στέλνουν υπερβολικά πολλούς ανθρώπους στη φυλακή».

(Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακισμένων στον κόσμο, με περίπου 2,2 εκατομμύρια ενήλικες πίσω από τα κάγκελα).

Μετά την δημόσια κατακραυγή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, ο διάσημος συγγραφέας αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, μετά τα σχόλιά του για τις ποινές όσων βλέπουν παιδική πορνογραφία.

«Τα σχόλιά μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση συμπαράσταση σε όσους έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και κυρίως για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος παιδιών» έγραψε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης