Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Τραμπ κατά δικαστών ο εκλεκτός του για το Ανώτατο Δικαστήριο

«Απογοητευτικές» και «αποκαρδιωτικές» χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο δικαστικό σώμα ο Νιλ Γκόρσιτς, εκλεκτός του Αμερικανού προέδρου για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του.

Ο εκπρόσωπος Ρον Μποντζίν, Ρεπουμπλικανός σύμβουλος που προσλήφθηκε από τον Λευκό Οίκο για να βοηθήσει στη διαδικασία της έγκρισης της υποψηφιότητας του Γκόρσιτς από την αμερικανική Γερουσία, επιβεβαίωσε ότι ο δικαστής χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις όταν συναντήθηκε με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλούμενθαλ.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, επέκρινε την απόφαση του δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ με την οποία «πάγωσε» την Παρασκευή το βράδυ την προσωρινή απαγόρευση εισόδου πολιτών επτά χωρών καθώς και προσφύγων στις ΗΠΑ.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Ρόμπαρτ «δήθεν δικαστή», προσθέτοντας ότι «η γελοία» γνώμη του «ουσιαστικά αναιρεί την επιβολή της νομοθεσίας στη χώρα».

Οι Αμερικανοί πρόεδροι κατά παράδοση αποφεύγουν να εκφέρουν γνώμη σε θέματα δικαιοσύνης από σεβασμό σε άρθρο του αμερικανικού συντάγματος το οποίο εγγυάται τον διαχωρισμό της κυβέρνησης από το Κογκρέσο και τη δικαστική εξουσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης