Απίστευτη η άνοδος Μπερλουσκόνι που έφτασε ήδη στο 27,8%

Μεγάλος παίκτης αποδεικνύεται ο Μπερλουσκόνι στην ιταλική πολιτική σκηνή. Ο Καβαλιέρε που εμφανιζόταν τελειωμένος πολιτικά με μόλις 7% στις δημοσκοπήσεις έχει φτάσει στο απίστευτο 27,8% με φοβερό ράλι: 7-14-17- 21- 23- 26 και τώρα σχεδόν 28%.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι που είναι το φαβορί, έχασε ποσοστό 1,4% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ανέβηκε» κατά 2,1%, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Swg για την τηλεοπτική εκπομπή «Agorà» του δικτύου Rai Tre.

Η επικράτηση της Κεντροαριστεράς στον δρόμο προς τις κάλπες της 24ης-25ης Φεβρουαρίου δεν απειλείται σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Βέμπερ του ινστιτούτου Swg, κινδυνεύει όμως η αυτοδυναμία, ειδικά στο «μέτωπο» της Γερουσίας. Εκεί δηλαδή όπου θα κριθεί ουσιαστικά η έκβαση των εκλογών (και δη στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) εξαιτίας του εκλογικού συστήματος που κατανέμει τις έδρες ανά περιφέρεια πριμοδοτώντας την πρώτη δύναμη.

Ο συνασπισμός της Κεντροαριστεράς παραμένει σταθερά μπροστά με ποσοστό της τάξεως του 32,8% (χάνοντας 1,3% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα). Ακολουθεί ο συνασπισμός της Κεντροδεξιάς με ποσοστό 27,8% (κερδίζοντας 1,2%).

Συνεχίζεται ταυτόχρονα η δημοσκοπική άνοδος του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (Μ5S) του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, που κερδίζει σε μία εβδομάδα ποσοστό 0,8% και φθάνει το 18% στην πρόθεση ψήφου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης