Ανησυχία Τραμπ για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Την ανησυχία του για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Με ανησυχεί (...). Κυκλοφορούν άσχημες ιστορίες. Δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Ελπίζω ότι θα λυθεί το θέμα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει κάτι για αυτό», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, αναφερόμενος στον Κασόγκι, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 2 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας τη διενέργεια «εμπεριστατωμένης έρευνας» για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, καλώντας επίσης το Ριάντ να φροντίσει να υπάρξει «διαφάνεια» για την υπόθεση.

Η εξαφάνιση του Κασόγκι, εξέχοντος δημοσιογράφου ο οποίος τα τελευταία χρόνια επέκρινε την πολιτική του Ριάντ, προκάλεσε ανησυχία σε διεθνές επίπεδο, ειδικά αφότου πηγές προσκείμενες στις αρχές της Τουρκίας δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι πιστεύουν πως δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης