«Πρασίνισαν» οι μεγάλες πόλεις της Γερμανίας

Οι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτη δύναμη σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, σε ένα αποτέλεσμα που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Die Welt, στο Βερολίνο με 27,8 % κατακτούν για πρώτη φορά την πρωτιά. Το CDU ακολουθεί πολύ πίσω, στο 14,6 % και το SPD τρίτο με 13,7 % . Και για τα δύο κόμματα ήταν η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στη γερμανική πρωτεύουσα. 

Στο Αμβούργο οι Πράσινοι αναδεικνύονται η ισχυρότερη δύναμη αποσπώντας το 31,2 % έναντι 19,8% του SPD, που μένει δεύτερο με 17,7% και του CDU που ήρθε τρίτο. Και εδώ είναι ιστορικό ρεκόρ για τους Πρασίνους. 

Ακόμη και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Μόναχο , οι Πράσινοι είναι πια η ισχυρότερη δύναμη. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας οι Πράσινοι απέσπασαν το 31,1 % ,δηλαδή 11,6% περισσότερο από ό, τι το 2014. Οι Χριστιανοκοινωνιστες ακολουθούν με 26,9 %.

Οι επιτυχίες δεν σταματούν εκεί. Αρκετές ακόμη μεγάλες πόλεις «πρασίνισαν», όπως το Ντόρτμουντ, η Λειψία, το Κομπλεντς , το Βαρτζμπουργκ και το Κασέλ. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης