Η τρόικα έχει το πάνω χέρι

Η τρόικα έχει το πάνω χέρι

 

Σημεία των καιρών. Τα μνημονιακά μέσα (Βήμα, ΣΚΑΙ, Έθνος κ.α.) στα... μεγάλα γράμματα ψεύδονται ασυστόλως και θριαμβολογούν υπέρ Σαμαρά (ας είναι καλά ο άνθρωπος τόση διαφήμιση τους στέλνει από τις Τράπεζες). . Στα... μικρά γράμματα όμως αναγκαστικά γράφουν την αλήθεια κι όποιος την δει την είδε! Γράφει λοιπόν επί λέξη το vima.gr :

" Η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι σκληρή και θα περιλαμβάνει πολλά και σύνθετα ζητήματα. Αυτό αποκόμισαν στελέχη της κυβέρνησης που μετείχαν στις «δίδυμες» τηλεδιασκέψεις με την τριμερή που έγιναν την Δευτέρα και την Τετάρτη το βράδυ.

Στις δύο τηλεφωνικές επαφές, η τρόικα δεν φάνηκε διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της και να παραπέμψει στις καλένδες δύσκολα θέματα όπως το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και οι αλλαγές στο Δημόσιο ώστε να μετατρέψει σε «περίπατο» για την κυβέρνηση τη (θεωρούμενη ως) τελευταία αξιολόγηση που οδηγεί σε δόσεις 7,1 δις. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ.

Μάλιστα ορισμένοι κύκλοι διακρίνουν ίχνη ενόχλησης των Βρυξελλών για το «ανέβασμα» του θέματος της διάλυσης της τριμερούς (ΣΣ :  Διώχνουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ), πριν καν αρχίσουν οι επαφές και γι' αυτο".

Τι γράφει θέλει δεν θέλει το μνημονιακό Vima.gr; Ότι το πάνω χέρι έχουν οι δανειστές και ότι αν δεν τηρηθούν μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα αυτά τα λίγα που ζητά ο Σαμαράς δεν θα γίνουν.