Η "ανοσοθεραπεία" θα υποκαταστήσει την χημειοθεραπεία με σπουδαία αποτελέσματα

Μια νεα μέθοδος, η "ανοσοθεραπεία" είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει την χημειοθεραπεία στον καρκίνο. Η 61χρονη Βίκι Μπράουν, το 2006 προσβλήθηκε από καρκίνο του δέρματος και το 2013 οι γιατροί βλέποντας τον οργανισμό της να μην ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες, της έδωσαν ελάχιστους μήνες ζωής.

Η Μπράουν ζήτησε τ'ότε να κάνει ανοσοθεραπεία στο νοσοκομείο Royal Marsden που επεξεργαζόταν την μέθοδο αυτή. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες ο καρκίνος απομακρύνθηκε από τον οργανισμό της, ενώ ακόμη και έπειτα από έναν μήνα που έκανε ξανά την εμφάνισή του, νικήθηκε πάλι με την ίδια μέθοδο.

Η ανοσοθεραπεία, είναι η «εκπαίδευση» του ανοσοποιητικού συστήματος με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα, κάτι ανάλογο με την αντίστοιχη θεραπεία των αλλεργιών. Η ιδέα πρωτοέκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του 1970, ωστόσο οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έδειξαν ενδιαφέρον.

Ωστόσο τα στοιχεία από τη δοκιμή που έγινε σε 950 Βρετανούς ασθενείς, στους οποίους είχε διαγνωστεί καρκίνος του δέρματος  ήσαν θεαματικά. Το 60% αυτών κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τον καρκίνο, (όμως το κόστος για τη θεραπεία ενός και μόνο ατόμου ήταν περίπου 150.000 ευρώ για έναν χρόνο)).

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο σύμφωνα με τον δόκτορα Τζέιμς Λάρκιν του νοσοκομείου Royal Marsden μπορεί μέσα στην επόμενη 5ετία να αποτελέσει το δραστικότερο μέτρο αντιμετώπισης για όλους τους τύπους του καρκίνου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης