Ήρεμος εγκέφαλος, περισσότερα χρόνια ζωής

Επιστήμονες, αφού ανέλυσαν μέρος του εγκεφαλικού ιστού ατόμων που απεβίωσαν σε ηλικία από 60 έως και πάνω από 100 έτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είχαν χαμηλότερα επίπεδα γονιδίων που σχετίζονται με την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Οι ημερήσιες περίοδοι επιβραδυνόμενης δραστηριότητας, είτε μέσω του διαλογισμού, είτε μέσω της χαλάρωσης, είτε απλώς μέσω της αδράνειας του ύπνου, φαίνεται να είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου και την μακροζωία όπως είναι και η φυσική άσκηση, τονίζουν οι ερευνητές.

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την σωματική ή και ψυχική κόπωση, μέχρι να φτάσουν στα όρια της εξάντλησης. Η αναγνώριση των σημείων που σας προειδοποιούν ότι χρειάζεστε ξεκούραση είναι επομένως κομβικής σημασίας, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να επανεκτιμήσετε μια κατάσταση, ορίζοντας εκ νέου τις προτεραιότητές σας.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την συναισθηματική κόπωση, την απουσία της αίσθησης της προσωπικής ολοκλήρωσης, την έλλειψη ενθουσιασμού και την διάχυτη ευερεθιστότητα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης