Χιλιάδες Τούρκοι ζητούν κάθε χρόνο πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Χιλιάδες Τούρκοι ζητούν κάθε χρόνο πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. Σε ημερήσια βάση από τον Έβρο περνούν από 10 έως 20 Τούρκοι διωκόμενοι, οι οποίοι προστασία στη χώρα μας.

Μόνον μέσα στον Ιούλιο ζήτησαν πολιτικό άσυλο 687 Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι προηγουμένως είχαν περάσει τα σύνορα. Τους πρώτους επτά μήνες του 2018 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 1.839 Τούρκοι, όταν όλο το 2017 είχαν ζητήσει άσυλο 1.827 και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι σε διαρκή άνοδο.

Οι Τούρκοι διωκόμενοι διασχίζουν τα σύνορα ακριβώς με τη βοήθεια των ίδιων κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα οι κακοποιοί απαιτούν πολλά περισσότερα χρήματα από τους Τούρκους, γνωρίζοντας ότι έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

Παρ’ ότι στην Ελλάδα φτάνουν αρκετοί, οι εκτιμήσεις των αρχών αναφέρουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών αναζητούν διαρκώς τρόπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Έτσι, παρ’ ότι όσοι συλλαμβάνονται υποβάλουν αιτήματα ασύλου στην Ελλάδα, καταθέτουν νέα αιτήματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον φτάσουν εκεί και οι ελληνικές διαδικασίες ακυρώνονται καθώς οι αιτούντες δεν εμφανίζονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης