Φόβος για εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές παρελάσεις την Κυριακή

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην παρέλαση, στη Ρόδο στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις, σε όλη την χώρα, την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου είναι:

Οι παρελάσεις θα γίνουν πάση θυσία! Κανένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δεν θα ανέβει στην εξέδρα των επισήμων αλλά θα κατευθύνει τους αστυνομικούς. Αν κάποιος προσπαθήσει να διαλύσει την παρέλαση ή να στραφεί κατά των επισήμων θα παρέμβουν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κοντινό σημείο. Εχει δοθεί άδεια για χρήση κλομπ και δακρυγόνων από την Αστυνομία αν υπάρξουν επεισόδια. Σε ειδικές περιπτώσεις θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές υπόπτων. Θα εφαρμοσθεί δόγμα μηδενικής ανοχής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν σαν «παράδειγμα προς αποφυγή» τα τεκταινόμενα στον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, όπου ομάδα πολιτών διέλυσε την στρατιωτική παρέλαση και στράφηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ οι αστυνομικοί που ήσαν παρόντες κράτησαν παθητική στάση. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ φοβάται ότι «την Κυριακή θα γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές παρελάσεις» και γίνονται συνεχώς συσκέψεις των επιτελών. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ,

Κύριο μέλημα είναι να ανταποκριθούμε σε τουλάχιστον 300 παρελάσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, να μην πολυδιασπαστούμε και να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο. Ποτέ δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με τις παρελάσεις κι αυτό είναι πρόβλημα στον σχεδιασμό μας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης