Υπερφορολογούν μέχρι εξόντωσης την... τυχαία ανάπτυξη μέρους του ελληνικού τουρισμού

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει αφεθεί στην τύχη του, δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέτρο στήριξής του, αντιθέτως παίρνονται μέτρα συρρίκνωσής του. Γνωρίζουμε επίσης ότι η στρεβλή ανάππτυξή του οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες με κυρίαρχο την εμπόλεμη κατάσταση ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλες τις μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.

Στην Ελλάδα αυξάνονται οι τουρίστες γιατί σε ανταγωνιστριες χώρες όπως η Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Τουρκία κ.α γίνονται επιθέσεις σε ξενοδοχεία, σε τουριστικά σημεία κ.ο.κ.

Ηταν λογικό λοιπόν η τουριστική βιομηχανία να προσαρμοστεί και να κατευθύνει προς τα εδώ - που δεν έχει σημειωθεί ούτε ένα περιστατικό βίας - αφίξεις, κρουαζερόπλοια, τουριστικά πακέτα. Αυτή η προσαρμογή αφορά ωστόσο ένα μέρος της χώρας (Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Χαλκιδική) ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κακή: Μονάδες καταχρεωμένες, ξενοδοχεία κλειστά ή προς πώληση, χιλιάδες καταστήματα εστίασης κλειστά.

Μελέτες δείχνουν ότι το 40% των τουριστικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας, Και τι κάνει αυτή η αποτυχημένη κυβέρνηση για να στηρίξει την ευκαιριακή άνοδο του ελληνικού τουρισμού; Μόνο υπερφορολογεί.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ακόμα μία φορά, υπό την πίεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, να αυξήσει το κόστος στη διαμονή, στην εστίαση, στον καφέ, στα αλκοολούχα, στα εισιτήρια των μουσείων, καθώς και σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες που ακριβαίνουν το τουριστικό πακέτο. Έχει ήδη αυξήσει και τον ΦΠΑ στα νησιά εισπράττοντας... λιγότερα.

Τέλος, ετοιμάζουν και επιβολή φόρου πληρότητας στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης