Το 43% των θυμάτων στα τροχαία είναι δικυκλιστές (αλλά όχι ποδηλάτες)

Δικυκλιστές και πεζοί αποτελούν τους πιο εκτεθειμένους χρήστες της ασφάλτου. Με δεδομένο μάλιστα ότι η χώρα κατέχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό χρήσης-κατοχής μοτοσικλετών, οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας το 19% των οχημάτων είναι μοτοσικλέτες, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίου, λόγω του μεγάλου αριθμού τους.

Πανευρωπαϊκά οι πιο ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού στον δρόμο είναι πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, καθώς αποτελούν το 70% των νεκρών από τροχαία και στην προκειμένη η Ελλάδα δυστυχώς ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση.

Εξαίρεση αποτελούν οι ποδηλάτες διότι είναι λιγότεροι πληθυσμιακά, οπότε σε απόλυτα νούμερα καταγράφονται λιγότερα θύματα στην Ελλάδα. 

Οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι αποτελούν το 43% των θυμάτων τροχαίων το διάστημα μεταξύ 2015 και 2017. Επόμενη χώρα με διαφορά όμως είναι η Κύπρος (31%) και ακολουθεί η Ιταλία (29%), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα νότια κλίματα ευνοούν τη χρήση δικύκλων. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ε.Ε. 27 διαμορφώνεται στο 19%.

Ως προς τα θύματα της ασφάλτου ακολουθούν οι πεζοί στην Ελλάδα, με ποσοστό 27%, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι υψηλότερος (39%). 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης