Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενισχύει μια ακόμη σπουδαία αθλητική δράση: Το κωπηλατικό δίδυμο Τσιάβου-Γιαζιτζίδου

Σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς για τον ελληνικό αθλητισμό, το ΤΤ έρχεται δυναμικός αρωγός σε ένα άθλημα που ίσως μας κάνει υπερήφανους στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, ενισχύοντας το κωπηλατικό δίδυμο Αλεξάνδρας Τσιάβου – Χριστίνας Γιαζιτζίδου, η «θηλυκή» απάντηση στο επιτυχημένη δυάδα των αδελφών Γκουντούλα, χαράζουν γραμμή πρόσω ολοταχώς για την Ολυμπιάδα, με ενδιάμεσους σταθμούς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 2 Παγκόσμια Κύπελλα. Σε κοινή τους συνέντευξη μας διδάσκουν αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και να ακολουθούμε τα όνειρά μας… Keep Rowing λοιπόν!

Συγχαρητήρια για την πρόκρισή σας στους Ολυμπιακούς. Πώς νιώθετε με το εισιτήριο στο χέρι;

Αλεξάνδρα: Με το εισιτήριο στο χέρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να είμαστε ήρεμες και ακόμα πιο συγκεντρωμένες στον στόχο! Είμαστε χαρούμενες για την επιτυχημένη χρονιά που πέρασε και ευχόμαστε να έχουμε τον ίδιο ούριο άνεμο στα κουπιά μας και την χρονιά που έρχεται.
Χριστίνα: Ευχαριστούμε πολύ! Είμαστε πολύ χαρούμενες φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις το εισιτήριο στα χέρια σου, γιατί σε βοηθάει να προπονείσαι με λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά ότι αυτό που κάνεις είναι το σωστό!

Χάρη σε εσάς η Κωπηλασία στην Ελλάδα αποκτά όλο και περισσότερη δημοσιότητα. Πιστεύατε πριν από λίγα χρόνια ότι θα γινόσασταν η αφορμή για να ακούγεται τόσο συχνά ο Εθνικός μας Ύμνος στις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις;

Αλεξάνδρα: Δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι που πίστευα ότι θα γίνει, αλλά το ονειρευόμουν συχνά! Κάθε χρονιά που περνούσε και βλέποντας την βελτίωση μου προσωπικά, αλλά και της ομάδας μας γενικότερα, άρχισα όχι μόνο να το πιστεύω, αλλά και να το επιδιώκω! Ο στόχος δεν είναι μονό προσωπικός, η κωπηλασία είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο άθλημα που αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας! Ελπίζω να έχουμε δώσει μια καλή αφορμή σε όλους να ασχοληθούν με την κωπηλασία από οποιοδήποτε πόστο.
Χριστίνα: Η αλήθεια είναι πως από το 2004 και μετά η Ελληνική Κωπηλασία έχει διαγράψει μια ανοδική πορεία. Είμαι περήφανη που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Πρέπει να είστε πολύ δεμένη ομάδα. Σίγουρα από αυτό αντλείτε πολύ κουράγιο για να συνεχίσετε να προσπαθείτε. Ποιο όμως είναι το προσωπικό γούρι της καθεμιάς σας;
Αλεξάνδρα: Είμαστε μια καλή ομάδα όλοι μαζί, αλλά μεταξύ μας υπάρχει κάτι το διαφορετικό! Δεν παίρνουμε μόνο κουράγιο η μια από την άλλη, αλλά μοιραζόμαστε τη δύναμη μας ακόμα και όταν αυτή μας εγκαταλείπει! Προσωπικό γούρι δεν θα έλεγα ότι έχω κάτι συγκεκριμένο, εκτός από ένα κουκλάκι που ταξιδεύει πάντα στην βαλίτσα μου! Η σκέψη όμορφων στιγμών και αγαπημένων προσώπων πριν από τον αγώνα με κάνουν να νοιώθω έτοιμη!
Χριστίνα: Από τη φύση του το άθλημα της κωπηλασίας απαιτεί τον απόλυτο συντονισμό, κάτι που έρχεται μέσω της συνεννόησης, με την Αλεξάνδρα. Σε αυτό το κομμάτι τα πάμε πολύ καλά και είναι κάτι που σίγουρα μας βοηθάει. Όσον αφορά το γούρι μου… νομίζω πως είναι η αδελφή μου, όταν είναι μαζί, πάντα τα πράγματα πάνε καλά.

Τι σημαίνει για εσάς η στήριξη του ΤΤ;

Αλεξάνδρα: Η στήριξη αυτή δεν είναι μόνο οικονομική -που για εμάς είναι πολύ σημαντική σε μια εποχή που η πολιτεία δεν μπορεί να στηρίξει απόλυτα- αλλά πάνω από όλα μια επιβράβευση ηθική, μια εμπιστοσύνη και στήριξη στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα!
Χριστίνα: Πέρα από την οικονομική στήριξη, που είναι βασική ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό που κάνεις και το αποδεικνύουν έμπρακτα!!

Ποιες οι επόμενες σημαντικές ημερομηνίες στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς;

Αλεξάνδρα: Με τη λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται την εβδομάδα μετά το Πάσχα, η συμμετοχή μας σε δύο από τα τρία Παγκόσμια Κύπελλα Κωπηλασίας είναι οι δυο πιο σημαντικοί σταθμοί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Χριστίνα: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών διεξάγεται στον Σχοινιά και στη συνέχεια η Εθνική Ομάδα θα συμμετάσχει όπως κάθε χρόνο στο Πρώτο και στο Τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Σερβία και στην Λουκέρνη της Ελβετίας την άνοιξη.

Είστε ένα από τα πιο δυνατά πληρώματα της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, έχοντας κατακτήσει σημαντικά έπαθλα. Τι άλλα περιμένετε να φέρει το… πλήρωμα του χρόνου για εσάς;

Αλεξάνδρα: Δεν περιμένω να φέρει τίποτα από μόνος του! Ο χρόνος δεν θα φέρει τίποτα, αν εμείς δεν τον κυνηγήσουμε για τα καλά! Ελπίζω μόνο να είναι και φέτος με το μέρος μας και να βρεθούμε τη σωστή στιγμή στην τέλεια φυσική κατάσταση !
Χριστίνα: Γενικά δε μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινάμε με καλούς οιωνούς και πολλή όρεξη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να επιστρέψουμε με ‘’γεμάτες’’ αποσκευές.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στη νέα γενιά;

Αλεξάνδρα: Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις τους γύρω σου είναι πρώτα να καταλάβεις τον εαυτό σου! Ο αθλητισμός σε φέρνει σε επαφή με κάθε κρυφή πτυχή του εαυτού σου, καλή ή κακή! Τον συστήνω σε όλους ανεπιφύλακτα!
Χριστίνα: Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν δίνει πολλές επιλογές για τους νέους ειδικά στις μέρες μας… Αυτό που θέλω να μεταφέρω εγώ με βάση την προσωπική μου εμπειρία είναι ότι: αν κάνουμε αυτό που αγαπάμε, το κάνουμε καλά!!! Με άλλα λόγια, follow your dreams…

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης