Συνέντευξη Γιάννης Ταμουρίδης: Δεν θα με αλλάξει το Ολυμπιακό Μετάλλιο!

Γιάννης Ταμουρίδης

Έχει πάνω από 100 νίκες στην καριέρα του και 32 διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Είναι Κυπελλούχος Κόσμου στην Πίστα (Πόντοι 2009-2010). Το 2005 και το 2006 κατάφερε να πάρει 2 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας, στο Σκρατς και τους Πόντους. Κατέχει 10 Πανελλήνια Ρεκόρ, 7 Μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα Πίστας και είναι 7 φορές βαλκανιονίκης. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο blog του ΤΤ, μας βοηθά να μάθουμε ακόμη περισσότερα για τον αθλητή και τον άνθρωπο πίσω από αυτούς τους εκπληκτικούς αριθμούς, μία ανάσα πριν τη σημαντικότερη αναμέτρηση της καριέρας του: τους Ολυμπιακούς του 2012.

Πώς ξεκίνησε το love story σου με την ποδηλασία; 

Θα λέγαμε ότι ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας που ξεκίνησε στα 14 μου! Παρόλο που είχα περάσει νωρίτερα από πολλά ομαδικά αθλήματα και δραστηριοποιόμουν ακόμα και αγωνιστικά με το στίβο για αρκετά χρόνια, τίποτα δεν μου φάνηκε τόσο ενδιαφέρον όσο το ποδήλατο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν το άθλημα που θα κρατούσε το ενδιαφέρον μου αναλλοίωτο για χρόνια!

Ποιον κρατάς ως το σημαντικότερο σταθμό στην καριέρα σου μέχρι τώρα; 

Σημαντικό σταθμό αποτέλεσαν τα 4 χρόνια που έμεινα και έτρεξα στην Ιταλία με την ομάδα ‘Bergamasca For3’. Ήταν από το ’99 μέχρι το ’02 κι αυτά τα 4 χρόνια θα έλεγα ότι έβαλα τα θεμέλια για την μετέπειτα μου πορεία στο άθλημα, ήταν πραγματικά ένα σχολείο. Τρέχοντας όλο το χρόνο περίπου 60-70 αγώνες, με βοήθησε να κατανοήσω πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι σ’ ένα τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά και να αποκτήσω τη γνώση και την εμπειρία για τους επόμενους μεγάλους μου στόχους.

Η σημαντικότερη διάκριση που έχεις λάβει έως σήμερα;

Η σημαντικότερη διάκριση και για μένα προσωπικά αλλά και για την Ελληνική Ποδηλασία είναι το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στο αγώνισμα των ‘Πόντων’. Ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ελληνική Ποδηλασία σε τόσο μεγάλο αγώνα στην κατηγορία των Ανδρών αλλά και το μετάλλιο που με καταξίωσε στον χώρο της Πίστας.

Τι σημαίνει για σένα η στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

Είναι πραγματικά τιμή μου να με στηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως μέγας χορηγός, τα δύσκολα αυτά χρόνια που περνάει ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά κι η κοινωνία μας γενικότερα. Αισθάνομαι περήφανος που θα βρίσκεται στο πλευρό μου ενισχύοντας την προσπάθειά μου στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στη νέα γενιά;

Σε οτιδήποτε κι αν κάνεις αξίζει να αγωνίζεται και να μάχεσαι για αυτό που αγαπάς, γνωρίζοντας ότι οι θυσίες που έχεις κάνει πάντα έχουν αντίκρισμα. Πολλές φορές μπορεί το αποτέλεσμα ν’ αργεί αλλά, αν αγαπάς κάτι πραγματικά, αξίζει να επιμείνεις έως το τέλος. Τότε είναι που θα νιώσεις την πραγματική χαρά κι ικανοποίηση για την ανταμοιβή των κόπων σου!

Επόμενος στόχος;

Επόμενος στόχος αποτελεί ο ‘Γύρος Ελλάδας’ στις 16-20/5, που δυστυχώς πέρυσι τον έχασα για μόλις 5’’, μετά μια μικρή παύση στα τέλη Μαΐου. Και τέλος το μεγάλο ραντεβού του Ιουλίου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες !

Απομένει καθόλου χρόνος για προσωπική ζωή;

Σίγουρα υπάρχει χρόνος, αρκεί να γίνεται σωστός προγραμματισμός και να ορίζονται ανάλογες προτεραιότητες. Προσπαθώ να συνδυάζω και να περνάω τις ώρες της ξεκούρασης με αγαπημένα μου πρόσωπα και φίλους, διότι αυτοί μου λείπουν περισσότερο τις μέρες που βρίσκομαι στο εξωτερικό για αγώνες.

Ποιο είναι το γούρι σου;

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο γούρι ούτε και πιστεύω στις διάφορες δεισιδαιμονίες. Απλά όταν παίρνω τα νούμερα του αγώνα, που κάθε φορά είναι διαφορετικά, σχολιάζω αν είναι κάποια από τα αγαπημένα μου 3, 7 και 10, αλλά μέχρι εκεί, δεν επηρεάζομαι δηλαδή ψυχολογικά!

Πιστεύεις ότι θα σε αλλάξει ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο; Πώς θα επηρεαστεί η ζωή σου;

Σαν χαρακτήρα, είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα με αλλάξει καθόλου. Έχω ήδη αρκετές μεγάλες επιτυχίες, που τις πέτυχα μάλιστα σε μικρότερη ηλικία και κατάφερα να μείνω το ίδιο απλός και προσιτός σε όλους και προσγειωμένος πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα σίγουρα ένα Ολυμπιακό Μετάλλιο θα δώσει περισσότερη αναγνωρισιμότητα και σε μένα αλλά και στο άθλημα της ποδηλασίας…

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης