Πάνω από 500 νεότευκτα Δημαρχεία σαπίζουν άδεια γιατί οι Δήμοι... καταργήθηκαν λόγω Καλλικράτη

Στη φωτο βλέπετε το Δημαρχείο Συμπολιτείας. Το κτίριο είναι πια άδειο αφού ο εν λόγω Δήμος συγχωνεύτηκε με αυτόν του Αιγίου. Δυστυχώς εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διετέθησαν στην Ελλάδα για την κατασκευή... Δημαρχείων που σήμερα κυριολεκτικά σαπίζουν.

Πριν το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να εφαρμόσει τον "Καλλικράτη", καταργώντας εκατοντάδες Δήμους μέσω συγχωνεύσεων για λόγους οικονομίας, κάθε μικρός ή μεγάλος Δήμος έφτιαχνε ένα πανάκριβο Δημαρχειακό Μέγαρο... Σήμερα όλα αυτά τα κτίρια είναι άδεια, αραχνιασμένα και δεν μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν με άλλες χρήσεις.

Στο νομό Αχαίας π.χ. ο "καλλικρατικός" Δήμος Πατρέων ένωσε 5 προηγούμενους Δήμους. Στο μεταξύ είχαν ήδη κατασκευαστεί... Δημαρχεία που τώρα είναι άδεια. Μόνο στηην Αχαία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια για ΑΔΕΙΑ Δημαρχεία όπως των πρώην Δήμων Βραχνείκων, Τριταίας, Συμπολιτείας, Αροανίας κ.α.

Και στην γειτονική Ηλεία υπάρχουν Δημαρχεία - άχρηστα κτίρια: Δημαρχεία κατασκεύασαν οι καταργημένοι πλεον Δήμοι Φολόης, Λαμπείας, Πανόπουλου, Λασίωνος, Ανδραβίδας, Τραγανού κ.α. Μοναδική εξαίρεση αξιοποίησης ενός τέτοιυ κτιρίου είναι το Σιμόπουλο όπου το Δημαρχείο μετατρέπεται σε σχολείο!

Εν ολίγοις σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν σήμερα πάνω από 500 νεότευκτα Δημαρχεία... καταργημένων Δήμων! Σημειώστε ότι σε κάθε Δήμο, υπάρχουν πάρα πολλά κτίρια σε απόλυτη εγκατάλειψη, που προέρχονται από κρατικές εκχωρήσεις, αγορές ή δωρεές δημοτών και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Στον Δήμο Πατρέων περίπου 75 ακίνητα κυριολεκτικά καταρρέουν από εγκατάλειψη. Ανάμεσά τους και παλαιά εργοστάσια δεκάδων χιλιάδων τ.μ.

Σήμερα και αύριο οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα απεργούν, όμως είναι πια εξώφθαλμο ότι στην Ελλάδα οι Δήμαρχοι έχουν μάθει να είναι κρατικοδίαιτοι και να μην παράγουν έσοδα αν και έχουν τεράστιες περιουσίες, εντελώς ανεκμετάλευτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης