Ο Ελληνικός τουρισμός φοβάται πως η λιτότητα στην Ευρώπη θα μειώσει την προσέλευση ( ενώ βάλλεται σκληρά εκ των έσω... ).

Η πολιτική της Μέρκελ για λιτότητα παντού, έχει θορυβήσει τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα πού ανησυχεί για μείωση των τουριστών από τις χώρες τη Ε.Ε. Την ίδια ώρα αναμένεται αύξηση της κίνησης από Ρωσία, ενώ ίσως υπάρξουν οφέλη από την συνεχιζόμενη κρίση σε χώρες της Β. Αφρικής όπως η Αίγυπτος.

Τα χειρότερα ωστόσο ο κλάδος τα ζεί εδώ στην Ελλάδα. Ο εσωτερικός τουρισμός έχει μειωθεί πάνω από 20%, ξενοδοχεία κλείνουν λόγω τρίτων αιτιών (π.χ. υποβάθμιση περιοχών, παρανομία κ.α.), ενώ το κράτος αντι να στηρίζει την ανάκαμψη του κλάδου, συμβάλλει στην ασφυξία του.Τα πιο σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε είναι:

* Ο απίστευτοε φόρος για τα ακίνητα που συμπεριέλαβε και τα ξενοδοχεία! Αφύσικα υψηλά ποσά πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο εν μέσω κρίσης.
* Η υποχρέωση κάθε μονάδα να αγοράζει πετρέλαιο... κίνησης για... θέρμανση! Το κόστος εκτινάχθηκε αναίτια.
* Οι μικρές μονάδες να ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ. Μιλάμε για 6-7.000 ευρώ το χρόνο που σημερα δεν υπάρχουν.

Η κατάσταση στον Ελληνικό τουρισμό περιγράφεται ως μια "μόνιμη αναταραχή που κανείς δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει". Οι ξενοδόχοι προσπαθούν μόνοι τους, ελπίζοντας να αντέξουν μέχρι "κάτι να αλλάξει τα πράγματα".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης